Θα χρειαστείτε 10 και 10 λεπτά, για την προετοιμασία και το ψήσιμο αντίστοιχα, και μερικά από τα πιο απλά υλικά, για να φτιάξετε υπέροχα μπιφτεκάκια με τόνο και μυρωδικά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Υλικά
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2κ.γ. μουστάρδα
1/2 κούπα λευκό ψωμί σε κομματάκια
1κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1κ.σ. χυμός λεμονιού
1κ.σ. νερό (ή από το νερό της κονσέρβας)
2κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
2κ.σ. φρεσκοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
αλάτι και πιπέρι
λίγο ταμπάσκο
1 αβγό
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Στραγγίξτε το υγρό από τις κονσέρβες, κρατώντας 1κ.σ. για μετά.
2. Σε ένα μπολ αναμείξτε τον τόνο, τη μουστάρδα, το ψωμί, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το ταμπάσκο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίξτε μέσα το αυγό, ανακατεύοντας καλά.
3. Μοιράστε το μείγμα σε 4 κομμάτια. Πλάστε κάθε κομμάτι σε μπάλα και πατήστε το ώστε να σχηματίσει ένα flat μπιφτέκι. Βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα αν θέλετε, απλά το πάγωμα τα βοηθά να δέσουν και να τηγανιστούν καλύτερα.
4. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε προσεκτικά μέσα τα μπιφτεκάκια και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Υλικά
2 κονσέρβες τόνο σε νερό
2κ.γ. μουστάρδα
1/2 κούπα λευκό ψωμί σε κομματάκια
1κ.γ. ξύσμα λεμονιού
1κ.σ. χυμός λεμονιού
1κ.σ. νερό (ή από το νερό της κονσέρβας)
2κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός
2κ.σ. φρεσκοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια
αλάτι και πιπέρι
λίγο ταμπάσκο
1 αβγό
2κ.σ. ελαιόλαδο
1/2κ.γ. βούτυρο
Εκτέλεση
1. Στραγγίξτε το υγρό από τις κονσέρβες, κρατώντας 1κ.σ. για μετά.
2. Σε ένα μπολ αναμείξτε τον τόνο, τη μουστάρδα, το ψωμί, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού, το νερό, τον μαϊντανό, τα κρεμμυδάκια και το ταμπάσκο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι και ρίξτε μέσα το αυγό, ανακατεύοντας καλά.
3. Μοιράστε το μείγμα σε 4 κομμάτια. Πλάστε κάθε κομμάτι σε μπάλα και πατήστε το ώστε να σχηματίσει ένα flat μπιφτέκι. Βάλτε τα όλα σε ένα ταψάκι καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και αφήστε τα στο ψυγείο για 1 ώρα. Μπορείτε να παραλείψετε αυτό το βήμα αν θέλετε, απλά το πάγωμα τα βοηθά να δέσουν και να τηγανιστούν καλύτερα.
4. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε προσεκτικά μέσα τα μπιφτεκάκια και τηγανίστε τα μέχρι να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.