Σπιτικά σοκολατένια γλυφιτζούρια

Η συνταγή είναι για 4 γλυφιτζούρια.

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
2 κ.σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
600 ml. γάλα με λιπαρά
βανίλια 1 κ.γ.
15 γρ. βούτυρο
100 γρ. σοκολάτα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά βάζουμε τη ζάχαρη, το κόρν φλάουερ, το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε.Αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει,για περίπου 2 λεπτά.

Μόλις πήξει αφαιρούμε την κατσαρόλα απο τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια και το βούτυρο.Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αφού κρυώσει το μίγμα προσθέτουμε την τριμμένη σοκολάτα.

Μοιράζουμε το μίγμα σε χάρτινα ποτηράκια,άν δεν έχουμε τα ειδικά καλούπια.Καλύπτουμε κάθε ποτήρι με αλουμινόχαρτο και στο κέντρο του κάθε ποτηριού καρφώνουμε ενα ξύλινο ραβδί.

Βάζουμε τα ποτηράκια στην κατάψυξη για να παγώσει το μίγμα,για τουλάχιστον 4 ώρες.

Για να σερβίρουμε αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απομακρύνουμε το χάρτινο ποτηράκι.

ΠΗΓΗ: cookbox.gr