Υπάρχουν 14 φρούτα και λαχανικά συμβατικής καλλιέργειας που εμφανίζουν επικίνδυνα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων τοξικά για το νευρικό σύστημα. Αυτά είναι:
1. Μήλο
2. Σέλερυ
3. Ντοματίνια cherry
4. Αγγούρια
5. Σταφύλια
6. Καυτερές πιπεριές
7. Νεκταρίνια
8. Ροδάκινα
9. Σπανάκι
10. Πατάτες
11. Φράουλες
12. Λαχανίδες
13. Κολοκυθάκι
14. Κόκκινες γλυκιές πιπεριές
Αντιθέτως υπάρχουν και ορισμένα τα οποία δεν εμφανίζουν αυξημένα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και είναι πιο ασφαλή. Αυτά είναι:
1. Λάχανο
2. Σπαράγγια
3. Αβοκάντο
4. Πεπόνι
5. Γλυκό καλαμπόκι
6. Μελιτζάνα
7. Γκρέιπφουτ
8. Ακτινίδιο
9. Μάνγκο
10. Μανιτάρια
11. Κρεμμύδια
12. Παπάγια
13. Ανανάς
14. Αρακάς
15. Γλυκοπατάτα
Τα παραπάνω δεδομένα είναι σύμφωνα με τον Οδηγό Καταναλωτή για τα Φυτοφάρμακα που δημοσιεύεται από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εργασίας (Environmental Working Group).
Πηγή: http://www.ewg.org/foodnews/summary.php
1. Μήλο
2. Σέλερυ
3. Ντοματίνια cherry
4. Αγγούρια
5. Σταφύλια
6. Καυτερές πιπεριές
7. Νεκταρίνια
8. Ροδάκινα
9. Σπανάκι
10. Πατάτες
11. Φράουλες
12. Λαχανίδες
13. Κολοκυθάκι
14. Κόκκινες γλυκιές πιπεριές
Αντιθέτως υπάρχουν και ορισμένα τα οποία δεν εμφανίζουν αυξημένα κατάλοιπα φυτοφαρμάκων και είναι πιο ασφαλή. Αυτά είναι:
1. Λάχανο
2. Σπαράγγια
3. Αβοκάντο
4. Πεπόνι
5. Γλυκό καλαμπόκι
6. Μελιτζάνα
7. Γκρέιπφουτ
8. Ακτινίδιο
9. Μάνγκο
10. Μανιτάρια
11. Κρεμμύδια
12. Παπάγια
13. Ανανάς
14. Αρακάς
15. Γλυκοπατάτα
Τα παραπάνω δεδομένα είναι σύμφωνα με τον Οδηγό Καταναλωτή για τα Φυτοφάρμακα που δημοσιεύεται από την Ομάδα Περιβαλλοντικής Εργασίας (Environmental Working Group).
Πηγή: http://www.ewg.org/foodnews/summary.php